Mailinglijst

Met Mailinglijst kan - met maar één mail vanuit je eigen mailprogramma aan een speciaal hiervoor aangemaakt e-mailadres - deze automatisch blind worden doorgestuurd naar een in principe onbeperkt aantal adressen.

De eenvoudigste oplossing voor groepen om een mailing naar alle leden te sturen!

Mailinglijst voor groepen

Eenvoudig

Mail alle leden van een vereniging met één bericht naar ledeO0QZn@eenverenigin2GQIg.nl en ontvang een overzicht van de verzonden berichten.

De ideale groepsmailing

Maak met Mailinglijst zelf een speciaal mailadres aan, en de mail aan dat adres komt terecht bij een door jou bepaalde groep geadresseerden. Je kunt met Mailinglijst meerdere van die mailadressen aanmaken voor verschillende groepen geadresseerden.

Database gekoppeld

Om te bepalen wèlke adressanten aan zo'n speciaal adres gekoppeld zijn, zullen door deze module de adresgegevens worden ingelezen uit de database van een externe applicatie. Dat kan bijvoorbeeld een forum zijn, maar ook een applicatie voor ledenbeheer als Admidio. Wij zorgen dat deze gegevens gekoppeld worden aan het e-mailadres dat staat ingesteld als hoofdmailadres van de mailinglijst. Je hoeft zo geen lijst van adressen bij te houden. Want zodra bijvoorbeeld leden in een forum hun adresgegevens wijzigen, wordt de mailing naar de aangepaste adressen gestuurd.

Beveiligd tegen spam

Alle leden in een bepaalde groep kunnen met Mailinglijst een mailing sturen aan de gehele groep. Dit geldt alleen voor mensen die in de door mailinglijst aangewezen groep voorkomen. Mails van derden of van spammers aan het mailinglist-adres worden automatisch weggegooid. Daarnaast heeft de mailingslist ook ingebouwde bescherming tegen spamteksten en -methoden. Omdat de mailings vanuit onze eigen server worden verstuurd, is het niet nodig om de mails gedoseerd te versturen en is er geen probleem met spamlijsten.

De e-mailing stap voor stap

  1. Maak een mailadres aan op onze server met Mailinglijst.
  2. Maak een e-mail in je eigen mailprogramma en stuur deze naar dit mailadres
  3. Je ontvangt een overzicht van de verzonden berichten en van personen die niet meer bereikbaar bleken.

Met deze module is er geen online mailinglijst applicatie meer nodig, de e-mailing wordt eenvoudig afgehandeld vanuit de webruimte die hoort bij het SmartScripts-account.

Eigen huisstijl (optioneel)

Als uitbreiding op de module kan je desgewenst een eigen huisstijl gebruiken die is opgemaakt in HTMLvoor de e-mails via Mailinglijst, zoals beschreven staat in HTML E-mail.