Site Optimizer

Site Optimizer is het paradepaardje van SmartScripts en kan veel betekenen voor de zoekmachine optimalisatie van een website. Het zet de modernste webtechnieken in om webpagina's zo snel mogelijk te laten laden. Webtechnieken die eigenlijk in iedere moderne website thuis horen.

De ideale aanvulling voor iedere statische website!

Site Optimizer

Het eerste voordeel van SiteOptimizer is dat het zoveel functies verzameld heeft die nuttig zijn voor een website en dat deze allemaal op elkaar ingespeeld zijn. Conflicten van functies onderling zijn hiermee verleden tijd.

Verder betekent Site Optimizer ook vaak een flinke besparing voor de website eigenaar omdat er standaard veel oplossingen in zitten die een webbouwer veel tijd zouden kosten als deze dezelfde functies afzonderlijk zou moeten plaatsen. Onderstaande functies zijn allemaal standaard opties in Site Optimizer en daarmee zeer eenvoudig door de webbouwer aan te maken.

Hieronder volgt een globale opsomming van deze functies. Daarnaast is er ook een compleet overzicht van alle eigenschappen van Site Optimizer beschikbaar.

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Een site met Site Optimizer is om te beginnen schoner, lichter en sneller dan diezelfde site zonder Site Optimizer. Hiermee is Google direct je grote vriend. Gebruikte technieken zijn automatische opschoning van de code, compressie van de code, gZip, cache-control (zowel op de server als in de browser van de bezoeker) en Application Cache. Verder maakt Site Optimzer automatisch een Google sitemap bestand aan.

Navigatie

Site Optimizer heeft standaard diverse oplossingen voor de navigatie van een website. Daartoe behoren ondermeer een kruimelpad en een sitemap. Een actieve pagina kan herkenbaar gemarkeerd worden in de menu's. Er kan eenvoudig (boven)in een pagina een automatisch gegenereerde inhoudsopgave worden toegevoegd of een accordeon zoals waarmee op deze pagina de teksten uitklappen. En er is een zoekfunctie beschikbaar.

HTML5

Het is duidelijk dat HTML 5 de toekomst is voor het bouwen van websites. Moderne browsers beginnen daarom steeds meer onderdelen ervan te ondersteunen. Helaas zullen de oudere browsers die ondersteuning nooit geven. SiteOptimizer lost dit voor je op, automatisch en standaard aanwezig.

Browsers

De weergave van een website in de verschillende browsers is steeds voorspelbaarder: Firefox, Safari en Chrome geven weinig verschillen, Opera wil soms nog wel eens voor een verassing zorgen, maar we hebben nog altijd een erfenis van oude Internet Explorer browsers. Met Site Optimizer kan ieder gewenst detail in de presentatie van een site zonodig per browser worden opgelost.

Text Only Modus

Deze modus, waarin de lay-out van pagina's sterk vereenvoudigd wordt en de aandacht verschuift naar niets anders dan de tekst, is uitermate geschikt om de pagina goed leesbaar weer te geven voor mensen met visuele beperkingen of om pagina's te printen. Alweer... standaard beschikbaar in Site Optimzer.

E-mail links met anti-spam bescherming

Extra bescherming tegen spam verhindert dat spambots de e-mailadressen die staan op de webpagina's, kunnen uitlezen. Voor mensen functioneren de beschermde links net zoals gewone e-maillinks.

GoogleMaps

Standaard heeft een site met Site Optimizer de optie om heel eenvoudig een prachtig verzorgde en geavanceerde GoogleMap aan te maken.

Fotoalbum

Site Optimizer biedt een lightbox module die automatisch een mooi en dynamisch fotoalbum creert van de afbeeldingen die in een bepaalde map worden geplaatst.

RSS Feed Generator

Site Optimizer kan automatisch pagina's laten opnemen in een RSS-feed. Zo blijven kunnen bezoekers eenvoudig op de hoogte blijven van wijzigingen op jouw site, zonder dat ze de site daarvoor hoeven te bezoeken.

WordPress

Site Optimizer kan als schil romdom andere webapplicaties worden toegevoegd zoals bijvoorbeeld WordPress. Dit leidt tot een duidelijk waarneembare prestatiewinst (snelheid).

Andere applicaties - zoals bijvoorbeeld het veel gebruikte forum phpBB - staan op de rol voor integratie met Site Optimizer. Op vezoek van klanten kan tegen uurtarief een nog niet ondersteunde applicatie geschikt worden gemaakt voor optimalisatie door Site Optimizer.

Site Optimizer instellen

Een webdesigner/bouwer heeft voor Site Optimizer geen enkele kennis van programmeren nodig, dat regelt Site Optimizer allemaal zelf. Wel moet de webbouwer verstand hebben van HTML en CSS. Veel functies van Site Optimizer kunnen naar eigen wens door de webbouwer worden ingesteld. Daarnaast wordt er een online reader geleverd bij iedere Site Optimizer website, waarin de functies en de mogelijke instellingen worden beschreven.

Site Optimizer gaat door

Er komen regelmatig nieuwe functies bij in Site Optimizer, het web staat niet stil en Site Optimizer volgt de ontwikkelingen op de voet!

Interesse? Aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie. Bekijk ook het complete overzicht van alle eigenschappen van Site Optimizer.

Live voorbeelden

Zie hier een selectie van sites die reeds op Site Optimizer draaien:

 • conness.nl.jpg
 • denieuweweg.nl.jpg
 • digitalefotografieopleiding.nl.jpg
 • handicap-happiness.nl.jpg
 • heleendejongadvies.nl.jpg
 • mennoniteheritagetours.eu.jpg
 • smartscripts.nl.jpg
 • succesmetjezelf.nl.jpg
 • teatraveller.nl.jpg
 • verslaafd.nl.jpg
 • waalweb.nl.jpg